Virksomheds optimering

Når det gælder erfaring indenfor Virksomhedsmægling og formidling af kapital m.m. så er det vigtigt at have en god kontakt til en erfaren Virksomhedsmægler, som har prøvet det meste.

niklaus3 Niklaus Sonne har erfaring om de fleste forhold omkring virksomhedsoverdragelse: køb,  salg, generationsskifte/MBI, MBO;

Niklaus desuden deltaget i flere kapitaltilførselsopgaver, samt optagelse på markedspladser i  DK og Sverige.
Niklaus’ internationale netværk sikrer desuden udenlandske muligheder. Deltager gerne  på adhoc basis i opgaver, enten på konsulentvilkår, eller som bestyrelsesmedlem eller    sparingspartner for ledelsen.

 

De vigtigste parametre for ledelsen, for at optimere prisen på de fleste virksomheder, er næsten altid, uanset branche, at have et solidt forhold til personalet, altså en lav personaleomsætning.

Hvordan sikres det??

De fleste virksomhedsledere har oplevet, at de bedste sælgere og administratorer, nemt lader sig lokke til en anden virksomhed, ved blot den mindste uenighed, eller med nogle få tusindlapper extra i lønposen. Dette undgår virksomhedsejerne ved at inddrage nogle eller alle i ejerkredsen. Og tro mig, det virker positivt på en lang række andre faktorer, såsom helt almindelig spild, nøjagtighed i tilbudsgivning, kundeservice og påvirker i det hele taget store dele af virksomheden, såfremt medarbejderne er medejere i større eller mindre grad.

Jeg har prøvet det selv. Først som finansmedarbejde i Codan forsikring, der i 80’ernes forsikringskrig, år efter år, havde de bedste forsikringsresultater, bedre policebestand, bedre skadeforløb m.m.m.m. Bør nok nævne, at medarbejderne ejere omkring 15% af de dengang børsnoterede aktier.

Efterfølgende har jeg prøvet det som kapitalforvaltningchef i en større fondsbørsvekselerer, som blev omdannet fra Brd. Trier til Alfred Berg Bank og hvor en lang række væsentlige personer var blevet lovet medejerskab i forbindelse med overgangen fra Fondsbørsvekselerer. Allerede inden ejerskaberne blev effektueret, kunne vi glade børsdrenge sagtens køre i Ford Fiesta fra Karup lufthavn til møder i Herning og omegn på en dags møde ture, hvor “vi” tidligere absolut skulle booke den største Hertz-BMW i hele lufthavnen, for at trille til Herning og tilbage igen.

Listen af egne gode oplevelser er en del længere, samt min oversigt over firmaer som har inddraget medarbejderne bredt i ejerskabet.

Vejen fra familieejet, eller enmands ejet ApS/AS til medarbejder ejet, er ikke nem og tager adskillige år at gennemføre m.m. alle medarbejderne lige har vundet i tips.

Men det kan lade sig gøre og ofte uden at medarbejderne skal have penge op af de beskattede lommer med privat kapital. Undervejs skal ledelse beskæftige sig med at lede virksomheden og bør derfor hyre en fortrolig partner, som sikrer at de enkelte medarbejderes vilkår kendes af så få som muligt. Samt af de enkelte medarbejderes private forhold sikres med fuld anonymitet. Det kan jeg sikre, såfremt I vælger at hyre mig til opgaven.

Jeg er sikker på at det giver bonus og derfor tilbyder jeg også, at 50% af honoraret først betales når virksomhedens hovedaktionær sælger sin bestemmende aktiepost. (Dog senest efter 10 år) Giv et ring 5089 9950 Niklaus B. Sonne

Are you 21 or older? This website requires you to be 21 years of age or older. Please verify your age to view the content, or click "Exit" to leave.